Skip to main content

U posljednjih godinu dana, otkada smo županijski i gradski vijećnici, u nekoliko smo navrata govorili i upozoravali o brojnim aferama u čijem središtu je bio „ugledni” karlovački HDZ-ovac, gospodin savjetnik u ŽUC-u, nekadašnji direktor gradskih i županijskih institucija, uvaženi član Školskog odbora…koji eto danas puni stupce nacionalnih medija zbog krađe armature na gradilištu turanjske obilaznice!
O njemu smo pisali, propitivali na sjednicama Županijske skupštine, na Gradskom vijeću, prijavljivali raznim inspekcijama….

Krenimo redom!

Govorili smo o velikim problemima u radu Županijske uprave za ceste, o zapošljavanju, o mešetarenju s nekretninama, o enormnim donacijama HDZ-u.

Pisali smo o samozapošljavanju gospodina Turkovića kada je kao ravnatelj otvorio savjetničko mjesto na koje je zaposlio sam sebe.

Radili smo prijave inspekcijama, a vezano i za nezakonito nasipavanje zemljišta u vlasništvu ovog ljubitelja građevinskog otpada i armatura.

I ništa od svega toga ni gradskim ni županijskim službama i vodstvu HDZ-a nije bilo problematično. Dapače, napredovanje je bilo nezaustavljivo.
Tek nakon što je HDZ-ova dugogodišnja uzdanica (a i njegov sin također) ulovljen u očiglednoj krađi, stvar je riješena promptno.
Naime, HDZ ga se odrekao preko noći !!! Očito i prije nego što je ostatak svijeta za još jednu sramotu ove stranke saznao!

A ako smo mi u samo godinu dana od kada se intenzivno bavimo županijskom i gradskom politikom uočili i prijavili ogroman broj afera gospodina Turkovića, uključujući i sumnjive donacije HDZ-u, pitamo se je li moguće da čelnici vladajuće stranke, koja ga se sada ekspresno odriče, nisu nikad prije sami primijetili ili pak načuli ili istražili eventualne nepravilnosti za koje bi ovaj gospodin u svojoj prebogatoj direktorskoj i ravnateljskoj karijeri bio odgovoran? Je li zbilja moguće da se situirani savjetnik u ŽUC-u po prvi puta odlučio učiniti nešto nezakonito tek na kraju karijere?

I tako, današnji dan samo je još jedan u nizu koji otkriva pravo lice HDZ-a. I to na svim razinama: od ministarskih vinskih podruma i „fensi” etiketa, županijskih i gradskih moćnika do bijednog lokalnog kokošarenja.

I kada ponovo kažu da nema novaca – za kvalitetno održavanje dječjih igrališta, redovitu košnju trave, uređenje ili proširenje gradskog kupališta, rekonstrukciju mosta, rekonstrukciju škola…uvijek treba podsjećati da će novaca biti dovoljno samo kada s rukom na srcu prestanu potkradati vlastite građane!