Skip to main content

U ponedjeljak smo održali javnu tribinu ZA! rijeke. Naši Sandra Benčić i Gordan Begler te ravnateljica JU Natura Viva otvorili su dijalog s građanima na temu karlovačkih rijeka u otvorenoj i provokativnoj raspravi.

Snimku tribine pogledajte na našoj facebook stranici: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=1149863715888151

Posjećenost tribine i broj građana koji su se uključili u raspravu pokazuje koliko je važno i potrebno otvorenije razgovarati i uključivati mišljenja građana u odluke koje se donose danas, a utječu na život generacija koje dolaze. “Nefunkcionalna država”, veliki rascjep koji postoji između zakona i načina na koji se zakoni provode, jedan je od glavnih problema koji u ovom trenutku vodi prema devastaciji rijeka načinom kojim je već stradala naša jadranska obala.

Jedna tribina je samo početak, iskaz interesa koji građani pokazuju vodi daljnjim aktivnostima s ciljem konkretizacije definiranja problema i prijedloga rješenja. Pratite nas, nastavljamo!

Na našu karlovačku javnu tribinu nadovezat će se kolege iz lokalne grupe Možemo Osijek gdje će se održati sljedeća Možemo! javna tribina ZA! rijeke.