Skip to main content

U subotu 18.03. održana je Skupština na kojoj je izabrano vodstvo stranke Možemo! na period od dvije godine. Za dvoje stranačkih koordinatora, članstvo je izabralo Sandru Benčić i Tomislava Tomaševića, dok su u Upravni odbor izabrani Danijela Dolenec, Damir Bakić, Dušica Radojčić, Teodor Celakoski, Đuro Capor, Urša Raukar-Gamulin i Jelena Miloš.

Sudjelovali smo u izbornom procesu kroz koji smo upoznali veliki broj nevjerojatno dobrih, hrabrih, nepotkupljivih i stručnih ljudi iz cijele Hrvatske a u Vijeće stranke je ušlo i troje članova naše lokalne grupe: Ana Matan, Nevenka Sudac-Vinski i Dobriša Adamec.

“Mi smo velika grupa hrabrih, nepotkupljivih i stručnih ljudi, koji su se okupili u borbi za javna dobra i javni interes. Čvrsto nas vežu vrijednosti zelene ljevice – ekološke održivosti, socijalne pravednosti, rodne ravnopravnosti i veće demokracije i zato smo uoči superizborne godine puni optimizma i dobre energije!” – Tomislav Tomašević i Sandra Benčić, koordinator i koordinatorica Možemo!.

Članstvu su se na početku Skupštine obratili Thomas Waitz (supredsjedatelj Europske stranke zelenih i zastupnik u Europskom parlamentu), Dobrica Veselinović (Ne davimo Beograd), Peđa Grbin (predsjednik SDP-a), Marina Ivandić i Iva Ivšić (koordinatorice Zagreb je NAŠ!), Ivana Kekin (predsjednica Nove ljevice), Igor Miošić (Srđ je GRAD), Zorislav Antun Petrović (predsjednik Zelene alternative – ORaH) i Marijana Sumpor (predsjednica Nezavisne liste Zagreb). Strani i domaći gosti i koalicijski partneri dali su snažnu podršku budućoj suradnji u provedbi suvremenih politika zelene ljevice.

U Vijeće stranke izabrano je sljedećih 30 kandidata i kandidatkinja: Igra Šain Kovačević, Ana Matan, Morena Lekan Štiglić, Petra Marčinko, Tamara Visković, Ivana Brajdić, Luka Korlaet, Marko Giljača, Nebojša Zelič, Hana Paleka, Ivica Profaca, Svibor Jančić, Boris Kiš, Marija Brajdić Vuković, Dražen Lučanin, Ivan Slavica, Dobriša Adamec, Miha Paus, Violeta Pancer, Orjen Petković, Ana Marković, Martina Podboj, Slaven Boljun, Tanja Jadrešić, Noel Mirković, Radenko Sloković, Davor Vuković, Ana Fonović, Nada Stanković i Nevenka Sudac-Vinski.


Novi široki sastav upravnih tijela nastavlja graditi stranku temeljenu na znanju, borbenosti i optimizmu te ideje zelene ljevice stavljati u fokus političke borbe, borbe za bolju, zelenu budućnost i ekonomsku i društvenu jednakost.

Sam izborni proces pokazao je izrazito visoki stupanj rodne osviještenosti članstva pa je i bez primjene rodne kvote u sva tijela izabrano minimalno 50 posto žena.

Naše sudjelovanje u izbornom procesu stranke i boravak na Skupštini potvrdilo nam je da smo na dobrom mjestu i sa dobrim ljudima. Nastavljamo borbu za javna dobra, javni interes i pravednije društvo.