Skip to main content

(Priopćenje povodom rasprave gradonačelnika Mandića na sjednici Gradskog vijeća održanoj 11.11.2021. o Planu razvoja grada Karlovca 2021.-2030. u kojoj je umjesto argumentirane rasprave o slabim stranama plana okrivio mentalitet građana)

Konačno otkriveno! Zna se tko je kriv za put Karlovca prema dolje. MENTALITET!

Osvijestio nam je to gradonačelnik Mandić, 11. studenog na 4. sjednici GV-a. “Problem s mentalitetom je upravo ono što Karlovac vuče prema dole, a ne HDZ, SDP, Možemo,” kaže gradonačelnik a KAportal ga citira.

Da nije tužno, bilo bi smiješno!

Gradonačelnik Karlovca, evo petu godinu za redom, glavni čovjek stranke koja je na čelu grada zadnjih 26 godina, pronašao je krivca što Karlovac ne ide naprijed, što se ne razvija, jer nas, eto, mentalitet “vuče prema dole”.

Jer, eto, kad je to stvar mentaliteta, onda ne možeš ništa, pa ni imati ikakvu odgovornost.

Pa je tako za ruševne zgrade kriva država,
za probleme na Borlinu Hrvatske ceste, plus izvođač kad se stanovnici pobune,
za ruglo od željezničkog kolodvora i kašnjenja vlakova Hrvatske željeznice,
za kašnjenje s Oružanom kriva je Županija, kao da Županijom vlada netko drugi, a ne HDZ već 30 godina,
za ruglo od autobusnog kolodvora privatni vlasnik.

Da, privatnik. Onaj koji razvija Grad.

“Grad razvijaju poduzetnici, obrtnici, privatnici. Nikakva politika,” poncijepilatovski kaže gradonačelnik u raspravi o Planu razvoja Grada za razdoblje 2021.-2030., koji bi trebao dati usmjerenje gradu ili konkretnu viziju budućnosti. I prebacuje raspravu na priču o mentalitetu umjesto rasprave o argumentima kojim ukazujemo na nedostatke Plana.

Krivi ste gradonačelniče – i Vi i Vaša stranka!

Krivi ste i za sadašnje karlovačko stanje uma. Krivi ste jer desetljećima svojim isključivim načinom vladanja stvarate ovisnički mentalitet sebičnosti, pohlepe, poslušnosti, konformizma, nezainteresiranosti i rezignacije, mentalitet koji je poguban za razvoj i koji prema dnu vuče svaku zajednicu.

Vi i mreža Vaših ortaka ne dozvoljava nikome bez stranačke iskaznice da se približi gradskim uredima i poduzećima, štoviše vi i mreža Vaših ortaka na direktorska mjesta radije ćete uzeti osumnjičene za višemilijunske prevare, nego bilo koga koji nije Vaš, a one koji se drznu kritizirati ušutkava se tužbama ili u boljem slučaju ignorira u “Vašim” medijima.

Vi ste ti koji su svojim kadroviranjem i manipulacijama obezvrijedili i potjerali naše sugrađane u druge zemlje. Radite to toliko uspješno da ste dobacili i do nacionalnih medija!

Vi ste ti koji vuku prema dole!